Keuhkojen kehittäminen
Opimme keuhkoja vahvistamaan ja niiden tilavuutta laajentamaan
Edellisessä osassa (normihengitys) harjoitelimme elimistön pärjäämista 2 litralla ilmalla minuutissa. Mutta koska monia Teistä jää kiduttamaan joogien "täyshengitys" joka täyttää keuhkot SUURIMMALLA ilmavirralla ja jossa toimivat kaikki keuhkojen osat, niin tekin alatte nyt keuhkojanne "täyshengityksen" periaatteita noudatessa treenaamaan, että niihin mahtuisi 6 tai enemmän litraa ilmaa. Ja Te opitte sen tekemään TERVEELLISESTI, välttämällä virheitä joita tekevät "tavalliset" rahaahneet joogavalmentajat, jossa treenitunnin aikana on tehtävä tietty määrä harjoituksia / asentoja. Periaatteellinen ero on siinä, että täällä alatte keuhkoja täyttää PYSYVÄLLÄ TEMPOLLA, kuluttaessa siihen aikaa, joka ESTÄÄ keuhkojen minuuttitilavuuden olemaan yli 4 litran. Vaikka edellisessä osassa opimme 2 litran käyttöä, myös 4 litraa minuutissa on vielä terveellisen hengityksen raja.

Täällä on mahdollisuus valita kahden eri rytmin välillä.
Aloitetaan helpommasta: sisäänhengittäminen ja uloshengitys ovat YHTÄ PITKÄT, mutta niiden on oltava jo riittävän pitkiä (vähintään 12 + 12), että voisi jättää pois 3 sekunnin tauon uloshengityksen jälkeen.
Joten jos haluat keuhkoihin mahtumaan kuusi litraa ilmaa, kestää sinun yksi hengityssykli jopa 90 sekuntia - 45 sekuntia on sisäänhengittäminen ja 45 sekunnin ajan tapahtuu uloshengitys.
Parantamme keuhkotilavuutta ja vahvistamme hengityslihaksia
Tämän harjoituksen aikana valitsemme asennoksi istumisen, kuten näkyy viereisessä kuvassa. Asennon valinta ei ole minulla taas satunnainen.
Ensinnäkin: Tässä istuvassa asennossa on helpoin kiristää vatsan alempia lihaksia.
Toiseksi: Yritän täällä antaa hengitystreenaukselle vähän "lisäarvoa" - että tsi energia (tsiguni teoriasta) voisi treenin aikana liikkua paremmin.
Kolmanneksi: ihmisellä liikkuu pallea yleensä 2-3 cm. Istuen on kuitenkin helpointa vetää sisään vatsan alempia lihaksia ja hieroen vatsassa olevia elimiä sekä ylhäältä (pallea) ja alhaalta (lihaksilla), alkaa elinten väliin kertynyt rasva häviää ja syntyy lisää tilaa pallean liikkumiseksi jo 6 tai enemmän cm. Pitemmän harjoittelun jälkeen jopa 10 cm tai enemmän - joogille ei ole se mikään ongelma.
Istumiseksi käytä jotain tavallista kovalla istuimella tuolia/jakkaraa, joka on tällaisellä korkeudella, että teidän polvet ja lonkat muodostavat 90 asteisen kulman. Jalat ovat paralleellisesti, polvet hartioiden leveydellä tai ainakin kahden nyrkin päässä toinen toisesta. Jos istuimen korkeus ei anna 90 asteen kulmaa, lisää jotain istumisen tai jalkojen alle.
Selkä pidä luonnollisesti suorana, pää suoraan, hartiat rentoutunut, rintakehä "vedetty sisään", suu voi olla vähän auki, mutta ei hengitystä varten. Kädet kevyeesti polvilla, vatsa rento ja istuin tukee vain kolmannen tai puolen istuinluun. Asento on niin tasapainoinen kuin vakaa. Myös silmät ovat vähän auki- parhaillaan niin paljon, ettei mitään näe, mutta valo paistaa läpi.
Kielen kärki nojaa kitalakeen ylempien hampaiden takana. Tsiguni teorian mukaan liitetään kielellä näin kaksi elintärkeää energiapistettä - taka keski "hallinnan kanavan" ja ensimmäisen keski "toiminnan kanavan".
Toiminnan aika ja paikka on valittava siten, että taataan rauha eikä olisi häiritseviä esteitä.
Lyhyesti- asennossa pitää tuntea mukavuutta, rentoutunutta, erityisen tärkeää on kyky rentouttaa kasvolihaksia.
 
1.Virtsajohdin
2.Napa
3.Energian meridiaanin
Zen-mai
4.Piste Bai-huei
5.Meridiaani Du-mai
6.Sydän
7.Munuaiset
8.Anus
9.Piste HUI-YIN
Hengitysrytmillä nx3 sisään hengittäminen + nx3 uloshengitys, niin uloshengityksen lopussa 3 sek ajan kiristämme myös anusen sulkijalihaksen. Sen kiristämisellä ei ole vain se tarkoitus, että iän muassa ei alkaisi sinua peräpukamat kiduttamaan, vaan anusen viereen on luonto piilottanut ihmiskehon arvokkaimman (ja parhaiten suojatun kohden) energiatehokkuuden kohdan - Hui-Yin pisteen. Tämä on suorassa seisovan ihmisen päälaella sijaitsevasta Bai-Hui kohdasta alkavan ja kehon keskellä kulkevan viivan alempi kohta. Tämä on kohta, jossa kohtaavat kaksi keskeistä energiayhteistyötä - "suuri" ja "pieni", jossa kohtaavat yin ja yang.
Koska normihengityksen menestyksekkäästi suorittaneille ei ole enää mitään ongelmaa hengittää 15 sekunnin hengityssyklillä, niin voitte heti aloittaa syklillä 9 + 9. Mutta samalla yrittäkää pitää ilman määrää eli 2 litraa minuutissa. Kokeile tätä 3-6 minuutin ajan ja JOS tuntuu, että hengitystilla on vielä riittämiin, voit aloittaa testaamaan uusia pituuksia lisäämällä pituutta 3 sekunnin välein 12 + 12, 15 + 15, 18 + 18 jne.. Jos jollakin pituudella tule raja, voit alkaa pidentämään myös siten, että ENSIMMÄISESSÄ VAIHEESSA lisäät sen 3 sekuntia vaan SISÄÄNHENGITYKSELLE. Kun elimistö tottuu siihen, lisää 3 sekuntia jo uloshengityksellekin. Saavuttaneella tasolla täytyy HENGITTÄÄ VÄHINTÄÄN VIIKON.

Seuraavalla viikolla voit testata pitennettyä hengitystä - jos tunnet vaikeuksia, jatka vielä viikkon aikaa edellisen rytmiin.
Jos saavutat tulokset 18 + 18 tai 21+21, voi olla, että 2 litraa ilmaa minuutissa ei riitä. Tällöin voit pikkuhiljaa sisäänhengityksen määrää lisätä, mutta silti ei poistua terveellisestä rajasta - 4 litraa minuutissa.
Valmistelu PARANTAVALLE HENGITYKSELLE siirtymiseen
Minun tarjoama parantavan hengityksen järjestelmä on 1: 4: 2, jossa sisäänhengittäminen (1) on 1/7 koko hengityssyklistä. Mutta ennen sitä tarjoan vielä järjestelmän 1: 1: 1: 1, jossa sisäänhengittäminen, sitä seuraava tauko, uloshengitys ja sen jälkeinen tauko on KAIKKI yhtä pitkät ja kestävät jonkin sekuntien määrä kerrottuna kolmella. Esimerkiksi 6 + 6 + 6 + 6 tai 9 + 9 + 9 + 9 jne.. Tässä järjestelmässä tulee kuormitusta kasvattaa alkaen sisäänhengittämisestä, johon lisäät 3 sek.
Kun elimistö tottuu, lisää sisäänhengittämiselle seuraavalle tauolle 3 sek. Kun elimistö tottuu siihen, pidennä uloshengitystä 3 sek verran ja kaiken lopuksi lisäät 3 sek. myös uloshengityselle seuraavalle tauolle. Jokaisella tasolla hengitä aina vähintään viikon ajan, ennen kuin yrität kasvattaa kuormitusta.

Tällainen rytminen hengittäminen on valmistelu parantavalle hengitykselle sen vuoksi, että täällä on sisäänhengittämisen osa jo suhteellisen pieni - koko hengityssyklistä 1/4. Itseasiassa voi myös sitä pitää parantavaksi hengittämiseksi,
koska JOKAINEN hengitystreenaus on parantava, erityisesti sitten, jos pääseet riittävän pitkään hengityssykliin. Näin pitkään, ettei keuhkot enää fyysisesti pysty ottamaan enemmän ilmaa ja alatte tuntea hoitoon tarvittavaa "hengenahdistusta", josta lue lisää seuraavassa osassa.
Toivon hengitys - harjoitukset TARKASTI sekunteja lukemalla
Se on yksinkertainen
jokainen osaa lukea sekunteja
Se on ilmainen
ei tarvita eri vaatteita, ei tarvitse erityistä paikka, ei
tarvitse kallista valmentajaa
Se on tehokas
perustuu täysin ihmisen fysiologisiin
Säästää aikaa
ei tarvitse mennä edestakaisin jonnekin
harjoittelemaan
© 2013 Copyright Toivo Räni - All Rights Reserved

Hengitystreenaus- se on matka terveydeen ja onnellisuuteen