Normihengitys
Opimme hengittämään fysiologisen tarpeen mukaan
Jotta tästä harjoituksesta saataisiin täysi hyöty, täytyy ensin ERITTÄIN TARKASTI seurata oman hengitystä. Lue monta kertaa hengität tai monta hengityssykliä teet yhdessä minuutissa. Lisäksi selvitä, onko uloshengittämisen jälkeen ja ennen uutta hengittämistä pieni tauko- 2-4 sekuntia. Yksi hengityssykli on aika kahden sisäänhengityksen (tai uloshengityksen) välillä. Useimmilla nykyajan ihmisillä vaihtelee se luku 15 - 18 kerran välillä. Koska ihmisen yhden hengenvedon tilavuus on noin 0,5 litraa, niin tavallinen ihminen hengittää minuutissa 7,5-9 litraa. Sairailla on minuutin ilmamäärä kuitenkin jo yli 10 litraa. Kun hengität minuutissa 15 kertaa, kestää yksi jakso 4 sekuntia. On selvä, että sen 4 sekunnin sisään ei MAHDU midenkään se ehdottoma tauko - 4 sekuntia. Täältä johtopäätös, että 15 kertaa minuutissa hengittävällä ihmisellä on väärä hengitys, vaikka tällaista ihmistä tunnistavat lääkärit periaatteessa terveeksi ihmiseksi.

Asian selvittämiseksi katsomme menneisyyteen - elämän syntymisen alkuaikaan. Tuolloin oli Maan ilmakehässä hiilidioksidia noin 90%, joten SIKSI se muuttui SOLUJA varten luonnolliseksi rakennusmateriaaliksi. Tapahtui biosynteesi- kasvit kuluttivat hiilidioksidia ja palauttivat happea ilmakehään. Vähitellen ilmakehän koostumus muutui. Mutta ENSIMMÄISET eläimet olivat silti vielä ilmakehän, jossa oli melko paljon hiilidioksidia, vaikutuksen alaiset. Siksi myös eläinten (ja ihmisten) solut tarvitsevat TÄHÄN SAAKKA tällaista ympäristöä, jota maan päällä EI ENÄÄ OLE - kasvit ovat nyt hävittäneet lähes koko hiilidioksidin, sekä elämänsyklissä toiminut kasvien kuolemalla on niissä ollut hiili vajonnut maahan ja muuttunut hyödyllisiksi mineraaleiksi (hiili, öljy, turve ). Vanhan biologisen muistin mukaan täytyy elävissä soluissa olla 6-8% hiilidioksidia ja 1-2% happea, veressä 7-7,5% hiilidioksidia, keuhkojen keuhkorakkuloiden olevassa ilmassa 6,5% hiilidioksidia.

Mistä me sitten saamme solujen elämään tarvittavaa hiilidioksidia - ilmakehässä on jäljellä VAIN 0,03% hiilidioksidia ja sen sijaan on nyt TARPEETTOMAN paljon happea - jopa noin 21%.
Ulkoilmasta me sitä emme saa. Sekä eläimet että ihmiset saavat sitä ruoan kulutuksesta, jossa digestion loppuvaiheessa vapautuu myös hiilidioksidi, koska proteiinit, rasvat, hiilihydraatit - ne kaikki perustuvat hiileen, josta polttoprosessissa hapen avulla saadaankiin se KORVAAMATON aine -
elämän perusta hiilidioksidi.
Hengityksen taide onkin siinä, että hiilidioksidia tulisi ULOS HENGITTÄÄ MINIMAALISESTI.

Kun luonto ihmistä "suunnitteli", oli ilmakehässä runsaasti hiilidioksidia ja myös ihminen iste valmisti sitä paljon, koska alkukantaisen ihmisen elämää hallitsi LIIKUNTA. Näissä olosuhteissa antoi luonto ihmiselle vain selläiset "anturit" (neuroreseptorit), jotka reagoi, kun veressä oli liikaa hiilidioksidia josta OLI päästävä eroon. Samasta syystä "unohti" luonto luoda anturit myös sitä varten jos hiilidioksidin pitoisuus veressä tai soluissa laskee ALLE kriittisen rajan. Siksi moderni ihminen, joiden keskimääräinen liikunta / liikkuminen on ehkä vain 2% välttämätöstä liikkumisesta, istuu rauhallisesti lounaalla tai rakastatuissa sosiaaliverkostoissa ja hänellä ei ole aavistustakaan, että elimistö on katastroofisessa liikkumisessä ennenaikaisen kuoleman puoleen.
Että kuolemaa kauemmas lykätä, aloitammekin nyt hengityksen treenausta
Ensinnäkin: Valitsemme asennon.
Useimmat ihmisistä on kuullut, että hengitysharjoitukset liittyvät joogien tarjottuuhiin istuviin asennoihiin, joista kuuluisin on "lotus" asento. Se on LÄHES oikea, mutta täkkä erolla, että joogi ON jo joogi ja voi istua missä tahansa asennossa. Jos olisit jo joogi, niin sinun ei olisi mitään tarvetta lukea täällä olevia opetuksia.
Lyhyesti, me treenaamme sivulla olevassa asennossa. Kyljen alla jonkinlainen suora perusta - kovapohjainen sohva tai sänky, pään alla pieni tyyny. Alempi käsi on tyynyn päällä pari senttiä kasvojen edellä. Ylempi käsi on vapaasti sivulla. Alempi jalka on lähes suora tai vähemmän koukussa kuin ylempi, kuten osoittaa viitteellinen kuva.
Tämä asento on valittu spesiaalisesti, koska:
a) siinä asennossa on pienin kuormitus vatsan elimille ja siksi pallean liikkuminen vapaampi.
b) tässä asennossa voit tuntea, että vatsan sisään vetäminen ei ole yksinkertaisesti: vatsa sisään ja vatsa ulos, vaan vatsan lihakset jakautuvat kolmeen ryhmään: alemmat, keskimmäiset ja ylemmät. Harjoituksissa alamme aluksi käyttämään vain alempia lihaksia. Mitä enemmän treenaaminen vatsalihaksia kehittää, sitä enemmän alamme käyttämään myös keskimmäisiä ja ylempiä lihaksia, kunnes pääsemme tasolle, että KOKO vatsan saa vetää sisään.
Jotta pallean liikkuminen olisi mahdollisimman pitkä.
Toiseksi: Valitaan hengitysjärjestelmä:
Minun tarjoama on tämä:
Sisäänhengitys
Uloshengitys
Tauko
6 sek
6 sek
3 sek
Sekuntien lukemiseksi käytä tällä sivulla kuultavaa kellon tikitystä
Tässä tilassa emme yritä saavutta mitään ajallista kasvua, koska harjoituksen ainoa tarkoitus on: ANTAA ELIMISTÖN BIOKELLOLE UUSI RYTMI, jota hän alkaa sitten käyttää, kun siirtyy valmiustilaan, olkoon se rauhallinen makuuasentoon sohvalla television edessä tai yöllä nukkuessa. Ja että terveys tämän järjestelmän ansiosta alkaa parantua on bonuksena.
Harjoittelun kesto:
Ensimmäisen 1-2. viikon, päivittäisen harjoittelun ajalla tulisi niin hengittää 12 minuutin ajan ja oikealla puolella (pienempi paine sydämelle).
3 - 4. viikolla harjoituksen pituudeksi jo 2 kertaa 12 minuuttia. Ensimmäinen puoli oikealla kyljellä ja toinen puoli vasemmalla kyljellä. Väliaika puolten vaihtamiseksi 1 minuutti.
Alkaen 5. viikosta menemme yli täysisykliin, eli. 3 kertaa 12 minuuttia. Tätä määrää ei YHDEN KERRAN AIKANA suurennetä, vaikka koko vuoden ajalla. Samalla voit 12 minuutin jaksoja tehdä päivän aikana vaikka 10 kertaa - jos löytyy vapaa-aikaa - oletpa junassa tai lentokoneessa, mukavassa istuimessa puolilamavassa asennossa.

Vaatimukset hengityksen osalta:
a) Sisään täytyy hengittää sama määrä ilmaa kuten tähän asti - eli 0,5 litraa, mutta prosessi on venynyt nyt 2 sekunnin päältä 6 sekunniin..
b) uloshengityksen aikana alkaa hiljaa sisään vetää vatsan alemmia lihaksia.
c) uloshengityksen lopussa vedä vatsa vielä ylimääräisellä voimalla sisään ja kiristä myös anusen sulkijalihasta. Lihakset pidämme kiristettynä koko 3 sekunnin tauon ajan. Rentouta lihaksia hetki ennen sisäänhengityksen alkua.
Mitä me saavutamme tällaisella treenillä?
Me kouluttamme kehon hengittämään 4 kertaa minuutissa.Jos nyt otamme huomioon, että 4 kertaa 0,5 litraa on 2 litraa ilmaa minuutissa, niin varmasti monet alkavat pelätä, että miten meille pitäisi jatkua ilmaa, kun ennen tarvitsimme 8 tai enemmän litraa minuutissa.

Itseasiassa ei tarvitse siitä lainkaan huolehtia, kun tarkastelemme joitakin numeroita hengityksen ja keuhkojen osalta. Rauhallisella hengityksellä tämä 0,5 litraa ilmaa on nimellä - hengityskyky. Jos siihen hengitykseen lisäämme TÄYDENTÄVÄN voimakkaan sisäänhengityksen, niin onnistuu sisään hengittää vielä 1,5 litraa jota kutsutaan sisäänhengityksen varastoksi. Jos ulosehengityksen jälkeen yrittää vielä väkisin puristaa ilmaa ulos, se lisä on myös noin 1,5 litraa, jota kutsutaan uloshengityksen varastoksi. Mutta myös kaikkein tehoikkaan uloshengityksen jälkeen jää keuhkoihin vielä n. 1,0 litraa ilmaa. Jos yhdistämme kaikki numerot yhteen, saamme noin 4,5 litraa. Tätä kutsutaan keuhkojen elolliseksi mahtuuksi. Nämä numerot voivat vaihdella ottaen huomioon ihmisen sukupuolen, iän ja treenatuksen. Urheilijoilla voi keuhkojen tilavuus keskimäärin olla 6-8 litran välillä. Mutta hengityselimissä on vielä noin 0,15 litraa ilmaa, joka ei koskaan osallistu kaasujen vaihtossa. Se on ilma, joka sijaitsee nenän ja keuhkojen keuhkorakkuloiden välillä. Sisäänhengittäessä tuo viimeinen annos ei pääse alveoleihin ja uloshengittäessä lentää ensimmäisenä ulos.
Miksi voimme selviytyä vähemmällä ilmamäärällä?
Tämän selittävät jälleen muutat yksinkertaiset numerot:
a) Ilmassa on happea noin 21%, mutta keuhkoista poistuva ilma ei ole ILMAN happea. Uloshengitysilma sisältää noin 14% happea. Tämä tarkoittaa, että ihmisen keho EI TARVITSE ENEMMÄN kun 7% nykyisestä ilmamäärästä. Jos vähennämme hengitysmäärä, niin pahimmassa tapauksessa on uloshengitysilmassa vain hieman vähemmän happea.
b) Jos katsomme happipitoisuutta veressä, niin valtimonveressä, joka menee soluihin, on happea noin 94-99%, mutta soluista lähtevässä laskimoveressä on sitä vielä jopa 75%. Kuten näet, kysymys ei ole hapin vähäisyydessä vaan elimistön kyvystä sitä verestä HANKKIA. Ja meidän halu on harjoittelun kautta parantaa hapen SAANTIA verestä, muuttaa kaasujen vaihtoja paremmaksi.

Jos täällä sivulla löytyvat harjoitukset auttavat saavuttaa normihengityksen- 4 kertaa minuutissa, ilman tilavuudella 2 litraa, jo sitten on harjoitelija ottanut SUUREN ASKELEEN terveyden parantamiseen ja elämän jatkamiseen
Mitä käytännölistä ja terveellistä antaa ilmamäärä 2 litraa minuutissa?
Se on yksinkertainen
jokainen osaa lukea sekunteja
Se on ilmainen
ei tarvita eri vaatteita, ei tarvitse erityistä paikka, ei
tarvitse kallista valmentajaa
Se on tehokas
perustuu täysin ihmisen fysiologisiin
Säästää aikaa
ei tarvitse mennä edestakaisin jonnekin
harjoittelemaan
1. Koska normaali ihminen hengittää SISÄÄN ja ULOS vain nenän kautta (suun kautta voi ilma liikkua vain puhumisen ja laulamisen aikana), niin ilmamäärällä 2 litraa minuutissa saa NENÄ TEHDÄ sen luonnollista työtä: a) lämmittää kylmänä aikana ilmaa, jotta kylmä ilma ei pääse keuhkoihin b) kostuttaa liian kuivaa ilmaa, c) erottaa ilmasta suurimpia epäpuhtauksia d) neutralisoida ilmassa liikkuvia sairauksia aiheuttavat mikrobit ja bakteerit.
Koska aivot pakottavat muutenkin nenää hoitamaan tehtävänsä, niin erityisesti kylminä aikoina nenän verisuonet supistuvat, että ilmavirta olisi "työtehtäviin" sopivan pieni. Koska ihmisen elimistö ei ole kouluttamattomana sellaiseen pienen ilmamäärän tottunut, niin hän AVAA SUUNSA, hengittäen koko haitallisen kylmän ja mikrobit-bakteerit SUORAAN ilman esteettä keuhkoihin. Ja sitten taas ihmetellään - miksi sairastuin?

2. Kun runsas ilma liikkuu keuhkoihin nopeasti ja koska ihminen ON sähköinen järjestelmä, niin happimolekyylit pomppivat niiden tiellä keuhkoihin voimakkaasti keuhkoputkien seinämiä vasteen, jolloin n. 2% sisäänhengittetystä hapesta muuttuu kaiken omalla tiellä tuhoaviksi vapaiksi radikaaleiksi. Mutta minne menee veri keuhkoista ensisijaisesti? Uskon, että suostutte, kun sanon, että SYDÄMMEEN ja AIVOIHIN. Tarvitsevatko nämä elimet soluja tappavia vapaita radikaaleja?
Vähäisellä hitaasti liikkuvalla ilmamäärällä näitä vapaita radikaaleja lähes ei synny.

3. LISÄBONUS. Kun olet saavuttanut sen 4 hengitystä minuutissa rytmin, jota harjoitellessa myös sydän alkaa automaattisesti jäljitellä kellon tikittamisen rytmiä, eli menee huomaamattomasti pulssille 60 lyöntiä minuutissa. Sitten jos olet parisuhteessa ja riippuen siitä, oletko mies tai nainen - sinut OTETAAN öisin tiiviisti syleilyyn tai PYSYTELLÄÄN sinun sylissä. Syy on yksinkertainen - sinua ympäröivä biosfääri alkaa säteillä äärettömaa rauhaa + suora kosketus siirtää hidasta sekä varmaa rytmiä ja sinun vieressä oleva ihminen alkaa myös tuntea rauhaa, niin fyysistä kuin psyykkistä, jotka tallentuvat alitajuntaan ja... kumppanissa alkavat kadota hermojännitys, stressi, ahdistus jne.. Toinen ihminen tuntee itsensä teidän vieressä turvallisena ja haluaisi olla  kanssasi koko ajan.
.
Toivon hengitys - harjoitukset TARKASTI sekunteja lukemalla
Entiset Itämaiden viisaat olivat vakuuttuneet, että jos YKSI SUKUPOLVI ihmisiä haluaisi ja pystyisi OIKEIN hengittämään, olisivat useimmat sairaudet maan päältä hävinneet.

© 2013 Copyright Toivo Räni - All Rights Reserved
Myös tohtori Artour Rakhimov kertoo (englanniksi), että nykyajan joogan opettajien opetukset ovat täysin eriläiset  VANHAN AJAN opetuksista  - eli hölynpöly
Hengitystreenaus- se on matka terveydeen ja onnellisuuteen