Parantava hengitys
Opimme hengityksen kautta itseään hoitamaan
Toivon hengitysharjoitus - harjoitukset TARKASTI sekunteja lukemalla
Kuten me jo tiedämme, oikea hengitys on hidasta, nenän kautta ja huomaamaton. Parantavan hengityksen järjestelmä on 1:4:2. Tämä tarkoittaa, että hengittäminen kestää vähintään 3 sekuntia, uloshengitys 3x4=12 sekuntia ja tauko ennen sisään hengittämistä 3x2=6 sekuntia. Yhteensä kestää sykli 3 +12 +6 = 21 sekuntia. Numero 21 on myös pyhä numero, koska aikoinaan esiintyi maailman arvoisempi Jumalatar Tara 21 eri muodossa
Sisäänhengitys
Uloshengitys
Tauko
3 sekuntia
12 sekuntia
6 sekuntia
Voit myös hengittää syklillä 6:24:12 sekuntia tai vielä pidempinä hengityssykleinä, mutta periaatteessa ei ole sillä mitään merkitystä, koska ravitsevassa hengityksessä pyritään vähitellen vähentämään sisäänhengitysilman määrää.
Tämän harjoituksen suorittaminen ja tuloksen saavuttaminen vaatii lähinnä
vain yhtä asiaa - RAUTAISTA TAHDONVOIMAA!
Asennoksi valitse selällään makaamminen, kuten näkyy oheisessa kuvassa. Joogasta tutusta savasana asennosta eroaa se siinä, että mukavuuden lisäämiseksi laita pään alle pieni tyyny. Mukavuutta lisätään, ettei mitään ulkopuolista estäisi tahdonvoiman tehokasta hyödyntämistä.
Selän pitää olla suora. Sitä voit helposti tarkistaa - laita kädet selän alle ja jos löydät sieltä ilmarakon johon käsi mahtuu, niin asento on väärä. Asennon korjaamiseksi nosta lantiot lattiasta hetkeksi irti ja laske uudelleen alas. Nyt enää tuota rakoa ei ole.
Aloitamme
Ravitsevan hengityksen vaikutuksen voit saavuttaa kahdella tavalla.

1. Alatte hengityssyklejä pidentää alkaen 9 + 36 + 18, sitten 12 + 48 + 24 ... jne. Ja lopulta saavutatte tason, jossa sisäänhengityksen ilmamäärää alkaa vähentää jo mekaaninen syy - keuhkojen tilavuus ja rintakehä on saavuttanut suurimman laajenemisen.

2. Pysykää ainoastaan rytmissä 3 + 12 + 6 ja noudattakaa seuraavia ohjeita:
Ensimmäiset 3 minuuttia yksinkertaisesti totutelkaa rytmiin 3 +12 +6 sekuntia, mutta hengitä "kuten pitää" - eli liikuttamalla palleata ja anusen sulkijalihasta kiristämällä. Tämän kiristyksen hyödyllinen vaikutus on esitetty osassa Keuhkojen kehittäminen.
Seuraavan 3, 6 tai 9 treeniminuutin aikana yritä pikkuhiljaa alkaa vähentämään hengitettävän ilman määrää, mutta hengityssyklin pituus ja tila säilyy ennallaan.
Tämä ilman vähentäminen täytyy aiheuttaa "tukehtumisen" tunteen. Jos halu lisätä sisäänhengitysilman määrää menee vahvemmaksi, voit välillä kerran tai kaksi hengittää HIEMAN enemmän ilmaa
Tällainen ilman vähäisyyden rajalla tasapainoileminen, jos teet sen oikein, pitäisi aiheutettaa lämmön tunteen koko kehossa ja n. 6 minuutin kuluttua pitäisi alkaa sinun "kuuma", otsaan tai muualle tulisivat näkville hikipisarat.
Hengenahdistuksen tunteen torjumiseksi voit hieman vähentää pallean työtä ja luopua anusen sulkijalihaksen kiristämisestä, että keventää kuormitusta ja helpottaa TAHDONVOIMAN käyttöä.
Tämän harjoituksen pituus ei pitäisi ensimmäisinä päivinä-viikkoina olla yli 12 minuuttia.

Harjoittelun päätyttyä istu vielä minutin, hengittäen normaaliin rytmiin - 6:6:3 sekuntia. Sen jälkeen voit nousta seisomaan ja aloittaa päivittäiset toiminnat.
Jos harjoitusten jälkeen tarkastat suurimman hengitystauon (SHT), pitäisi sen olla muutama sekunti pidempi kuin ennen harjoitusta, koska kehosi on varonnut enemmän hiilidioksidia.
Miksi haluamme aiheuttaa sitä - kehon "kuumenemista"?
Tällä yksinkertaisella syyllä, että se johtaa koko elimistön automaattipuhdistuksen reaktioon. Milloin jollain tämä reaktio alkaa, on mahdoton määrittää. Joilla alkaa se jo ensimmäisenä valmennuspäivänä, joilla vasta usean kuukauden kuluttua.

Yleensä pitenee ennen reaktion alkua maksimi hengitystauko muutaman sekunnin verran, mutta puhdistusreaktion aikana se lyhenee, koska elimistöön kerätty hiilidioksidi käytetään elimistön kaikkien järjestelmien sisäisiin rakenneuudistuksiin: kardiovaskulaariset, hermosto, luusto-lihakset, keuhkot, maksa, vatsa jne.
Ne reaktiot voivat kestää muutamasta minuutista useisiin päiviin. Esimerkiksi, että pitkäaikaisen tupakoitsijan keuhkoista saada pois piki, voi aikaa mennä vuosi tai pari.
Joillakin voi olo näiden reaktioiden aikana olla normaalia huonompi, mutta sitä ei tarvitse pelätä, vaan iloita, koska elimistö ALOITTI itseparantamisen. Jos jotain alkaa särkeä, mutta ei ennen sattunut, tarkoittaa se sitä, että tämä sairaus on sulla JO OLLUT, mutta vielä alkuvaiheessa.

Lääkkeiden perään ei tarvitse juosta, mutta jos aiemmin käytitte lääkärin määräyksestä jotain, ota niitä kuin ennenkin, mutta yritä ottaa vähemmän - anna elimistölle ITSELLEEN mahdollisuus tehdä työnsä.
Jos OLET vakavasti sairas, täytyy sinun jatkaa lääkärin valvonnassa, erityisesti diabetessairaat.


                   Puhdistusreaktiot sen mukaan, mikä oli etukäteen suurin    hengitystauko (SHT):


1. Sairaat, jonka SHT oli 10 sekuntia.
Saavuttat "lämmön ja hiken" suhteellisen helposti ja nopeasti, sillä elimistön tottumiskyky on lähes olematon.
Mutta se, mitä elimistöstä puhdistusreaktion yhteydessä poistetaan - se on vain pieni määrä. Puhdistustreaktio voi aiheuttaa influenssan kaltaiset oireet- heikkous, vilunväristykset, kuume, ripuli, eritetä silmistä, nenästä jne.. Ruokahalu voi hävitä, mutta nestevajaus voi lisääntyä ja suu kuivua.

2. Sairaat, jonka SHT oli 20 sekunnin rajalla.
Puhdistukselle reagoivat: nenä, keuhkot, suolisto, iho (voi esiintyä kutinaa), alkavat särkeä kaikki leikkaustenjälkeiset ja muut vanhat arvet, mehiläisten pistot, luut jne. - kaikki, mitä sinun kehollesi on tapahtunut. Tämä vaihe voi jo jossain määrin vaikutta aineenvaihduntaa, kasvaa kuolaaminen, erite keuhkoista, nenästä jne.. Tämän puhdistuksen aikana palautuu makuaisti, mutta siihen voi liittyä myös oksentelua ja ripulia.
Koska tähän puhdistukseen tarvitaan treenaajaa pitää jatkuvasti prosessissa "sisällä", täytyisi harjoitusta tehdä päivän aikana pari kertaa a `12 minuuttia. Keuhkosairailla voi lämpötila nousta 40 asteeseen tai enemmän - sitä ei tulisi tabletteillä alantaa!
Pahoinvointia voi parantaa koko kehon hieronnan avulla.

3. Sairaat, jonka SHT oli 30 sekunnin tuntumaan.
Elpymisprosessi vaikuttaa jo hermostoa, ihmiset voivat alkaa itkeä ilman syytä, muuttuvat helposti kiihotuksi ja ärsyttyviksi. Prosessi saattaa aiheuttaa väliaikaisen masennuksen ja SUUREN HALUTTOMUUTEN koko hengitystreenauksen suhteen- sen nimeksi olisi- psykologinen puhdistus. Ja siitä saa jälleen yli VAIN TAHDONVOIMAN avulla.

4. SHT tasolla 40 sekuntia. 40 sekuntia, kuten muistamme - se on MELKEIN terveen ihmisen näyttö.
Puhdistus on jo tarpeeksi perusteellinen: ympäri mukautuvat koko suonten systemi, aineenvaihdunta, munuaiset, alkavat hajota hyvänlaatuiset kasvaimet, parantuu verenpaine. Verenpainetautia sairastava, joka on saavuttanut hengitystauon 40 sekuntia, EI OLE enää sairas. Sydän-sairaudet häviävät kun SHT saavuttaa 45 sekuntia.  Kaikissa endokriinisissä järjestelmissä, kuukautiskierrossa, kilpirauhasessa, lisämunuaisissä, aivolisäkkeessä, sukurauhasissä jne. tapahtuu rakenneuudistus.
Kehosta vapautuvat toksiinit, paino alkaa laskea. Laihtuvat jopa liian laihat ihmiset, mutta puhdistuksen saavuttavat ne jälleen normaalipainon. Naisilla uusiutuvat kaikki "muodot", mutta jo uusien, puhtaiden ja terveiden solujen ansiosta. Tämän puhdistusprosessin aikana voi munuaisissa ja sappirakossa alkaa liikkua hiekka, jonka olemassaolosta ei ollut aavistustakaan. Hiekan liikkuminen voi aiheuttaa voimakasta kipua. Kivun vaiennamiseksi täytyy vielä intensiivisemmin treenata, liikkua, hypätä, tanssia, eli tehdä mitä tahansa, jotta nostaa veren hiilidioksidin määrää, koska hiilidioksidi laajentaa kanavia ja hiekka / kivet voivat poistua kipua aiheuttamatta.
Alkavat hajota peräpukamien solmut ja siihen voi liittyä veren- tai mätänvuotoja- pidä paikka vaan jatkuvasti puhtaana. Katoaa laskimoiden laajentuminen. 

5. SHT taso 60 sekuntia - sehän on terveen ihmisen taso.
Jos sen tason ihminen pystyy tulevaisuudessa ilmamäärän vähentämisellä vielä aiheuttamaan sen "elimistön kuumuuden ja hikipisarien muodostumisen", alkaa puhdistua kaikki se, mikä viime vaiheissa vielä poistamatta jäi.
Luultavasti pitäisi sellaisen ihmisen treenin pituuden oltava vähintään 36 minuuttia. Ja jos se ei vieläkään aiheuta parantavaa reaktiota, voit sitää provosoida - jonkin turvallisen, tavallisen elämän sääntöjen rikkomisella - esimerkiksi muutamaalla perusteellisesti ruokavalikon.
Tämän tason puhdistusprosessi voi aiheuttaa myös keuhkojen syvimpien alueiden puhdistumisen.
Puhdistusprosessien peiliksi on kieli. Normaali kieli on punertava, kostea, puhdas, ilman halkeamia ja ei ole katteinen. Jos kielelle ilmaantuu kalvo - puhdistuu maksa, kun valkoinen - puhdistuu ruoansulatuskanava. Jos kieli on kuiva, niin on elimistö vesipulassa. Tässä vaiheessa täytyy juoda paljon PUHDASTA VETTÄ.. Parasta olisikin jokaa päivää aloittaa lasillisella huoneenlämpöisellä vedellä, joka juodaan aamulla heti heräämisen jälkeen.


                                                              Loppusuositukset:


1. Älä lopeta ensimmäisten vaikeuksien ilmetessä harjoitusta, käytä tahdonvoimaa.
2. Jos ei ole nälkä, älä pakota itseään syömään, älä estä elimistöä sen työssä - kehon puhdistamisessa.
Jos Teillä on kuitenkin suuri ylipaino, ja kun kehon yleinen terveydentila sen sallii, voit myös lisätä yhden ruokavalion " Eat Stop Eat ", joka pohjimmiltaan nopeuttaa kehon sisäistä aineenvaihduntaa merkittävästi
3. Puhdistaa elimistöä myös ulkoisesti - käy useammin suihkussa, tee istukylpyjä (vain alavartalo on vedessä), käy höyrysaunassa jne. Mutta älä tee mitään laajoja ihon "kuorintahoidoja" - näin estäät kehon suurimman elimen luonnollisia toimintoja.
4. Päivän aikana juo pari kertaa kuumaa suolavettä. Paras suola tähän on suomalainen pan-suola, jota on täydennetty elimistölle tarpeellisillä hivenaineillä. Suolan puute elimistössä onkin usein sen puhdistusprosesseissä syntyvän "heikkouden" syy.
5. Päivän aikana ota tabletti tai tiputa ruokaan pari tippaa kaliumjodidia.
6. Jos esinttyy suolten ongelmia, käytä kevyttä laksatiivia.
7. Kuumeen kerralla käytä jotain terveydelle turvallista, esimerkiksi sinappilaastaria.
8. Keuhkojen puhdistuminen vaatii tasaisen lämpötilan - älä ole kylmässä tai vetoisessa huoneessa ettei synny jäähdymistä, mutta älä kanna myös liian paksuja vaatteita, ettei synny ylikuumenemista.
9. Koska parantavat reaktiot vaativat ja käyttävät paljon elementtiä Pii (Si), niin juo apteekissa myytävää piigeeliä, juo peltokorteteetä tai syö valkoista savea - 1 teelusikallinen 3 kertaa päivässä. Tämä savi kulkee läpi suoliston tehokkaana puhdistavana "harjana" ja nappaa mukaan kaikki myrkyt.
10. Jos kieleen syntyy jonkinlainen kalvo, raaputa se vaikkapa lusikalla pois.
11. Puhdistusprosessien aikana yritä välttää sokerin käyttöä - vaihtoehtoksi hunaja ja kuivatut hedelmät. Muuten terveelliset hedelmät, kuten viinirypäleet ja tomaatit eivät vaikuta sairaalle maksalle puhdistusprosessin aikana hyvin. 

Kaikissa puhdistusprosesseissä on vielä paljon erilaisia (ja pelästyttäviä) havaintoja, mutta niistä täällä en kirjoita. Kaikki, jotka haluavat enemmän ja tarkalleen tietää, voivat etsiä oman maan Buteyko keskuksen. Myös Buteyko on kehittänyt OMAN tekniikan sen "tukehtumistunteen" saavuttamiseksi ja parantumisprosessien synnyttämiseen. Olipa parantumisprosesso aikaansaatu yhden tai toisen menetelmän ansiosta, lopulta on paraneminen silti sama. Siksi, jos tarvittu, voi mennä johonkin läheiseen Buteyko keskukseen ja siellä valmentajien ohjauksessa tai valvonnan alla vastaava prosessi läpiä.
Se on yksinkertainen
jokainen osaa lukea sekunteja
Se on ilmainen
ei tarvita eri vaatteita, ei tarvitse erityistä paikka, ei
tarvitse kallista valmentajaa
Se on tehokas
perustuu täysin ihmisen fysiologisiin
Säästää aikaa
ei tarvitse mennä edestakaisin jonnekin
harjoittelemaan
© 2013 Copyright Toivo Räni - All Rights Reserved

Hengitystreenaus- se on matka terveydeen ja onnellisuuteen